In ontwikkeling, u bent hier te gast en feedback is welkom.

Contactgegevens?

coMega
Kromstraat 3C
5504 BA Veldhoven
Nederland

Bereikbaar:
Ma t/m Zo 09:00 - 20:00 uur


Telefoonnummer:
06-12667012

E-mailadres:
info@coMega.info

Kamer van Koophandel Nr.:
61113476

Waarom coMega?

Persoonlijk

Betrouwbaar

Meedenkend

Geen onderzoekkosten

No cure, No pay

Service aan huis*
        (in straal van 10 Km)

Servicegebied

14 dagen tevredenheidsgarantie

Defect bij ontvangst
Heeft u een defect product ontvangen of raakt deze defect, neem dan zo snel mogelijk contact op met mij voor een goede afhandeling.

Vermeld hierbij het volgende:
- Artikelnummer, merk en type van het betreffende product
- Ordernummer
- Een duidelijke klachtomschrijving

Verkeerd product ontvangen
Heeft u een verkeerd product ontvangen neem dan contact met mij op.

Transportschade
Constateert u tijdens aflevering van uw bestelling schade aan de verpakking of is de verpakking open geweest? Dan kunt u het pakket het beste weigeren. Breng mij zo snel mogelijk van de weigering op de hoogte. Dit kan telefonisch of per email.

Retourprocedure
Voor alle retouren wil ik u vragen gebruik te maken van de email. Zeg zorgvuldig en compleet wat er aan de hand is. Hiermee voorkomt u vertraging in de afhandeling, u kunt uiteraard ook mij bellen.

Omruilservice of ruilen / Inruil voorwaarden bij online aankopen
Bij online aankoop van producten heeft u de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende veertien dagen. Deze termijn gaat in op de dag van ontvangst van het product. Tijdens deze termijn moet u zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. U mag het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden. Indien u van uw herroepingrecht gebruik maakt, kunt u het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan mij retourneren (indien redelijkerwijs mogelijk), conform de door mij verstrekte instructies. Deze kunt u aanvragen via mijn contactgegevens.

Uitleg herroepingsrecht
Tijdens de bedenktijd heeft u als consument het recht om de zaak te beoordelen en te proberen zoals u dat normaal gesproken ook in de winkel zou mogen. Dat betekent in het algemeen dat hij het geleverde product ook zal mogen uitpakken en zo nodig mag inschakelen en gebruiken zoals u dat in de winkel ook zou mogen. Zolang u als klant echter nog niet besloten heeft het product te houden, mag u het product weliswaar proberen, echter NIET gebruiken.

Praktijkvoorbeelden
Een aantal praktijkvoorbeelden om de regels omtrent het retourneren van producten te illustreren in het kader van de wet herroepingsrecht. Producten die u bij mij koopt en die niet goed werken vallen uiteraard onder de wettelijke garantieregeling.
U koopt een Plasma/LCD TV en u besluit, nadat u een paar dagen heeft gekeken, dat deze TV niet voldoet aan uw verwachtingen. Mag u deze TV retourneren?
Omdat de TV een paar dagen is gebruikt en daardoor een flink aantal branduren* heeft, mag deze niet geretourneerd worden. *Het aantal branduren zijn afleesbaar.
Wat mag dan wel?
De consument mag de TV aanzetten en beoordelen of bijvoorbeeld het beeld goed is. Intensief gebruik is niet toegestaan en een avond TV kijken valt onder de noemer ‘onnodig gebruik’. Daarmee is het recht op retour vervallen. De norm die ik hiervoor hanteer is een maximale speelduur van 2 uur. Dit zal door mij worden gecontroleerd bij binnen komst. Heeft het scherm meer speeluren zal deze niet worden behandeld onder de wet koop of afstand en retour worden gezonden. Een tv aan de muur monteren e.d. valt onder onnodig gebruik en is derhalve niet toegestaan.

Na akkoord voor retourzending vraag ik u er zorg voor te dragen dat het product zo snel mogelijk bij mij aangeboden wordt. Zendingen die later dan 14 dagen worden aangeboden kan ik helaas niet accepteren.

Restitutiebedrag
Ik controleert ieder retour gezonden product bij binnenkomst op schade, defect en/of verpakking. Naar aanleiding van de staat van het geretourneerde product wordt bepaald welk bedrag aan de consument wordt terugbetaald.
Is deze compleet en onbeschadigd dan stort ik het bedrag dat op de factuur vermeldt staat binnen 30 dagen terug. Bij een kapot of incompleet product ben ik genoodzaakt een schadebedrag in rekening te brengen. Ik adviseer u bij retourneren van een product ook de originele factuur bij te voegen. Voor het terugstorten van uw geld gebruik ik namelijk het rekeningnummer dat op de factuur is vermeld.

Mocht een retourpakket onverhoopt niet bij mij aankomen dan is de consument, als afzender van het pakket, aansprakelijk. Zorg er dus altijd voor dat het pakket met Handtekening voor Ontvangst (HVA) aan mij retour komt. Dit voorkomt onnodige discussies tussen ons, de klant en Post NL. Het retour sturen van een product en/of bestelling kan uitsluitend naar mij adres in Veldhoven zoals dat op de factuur vermeldt staat.

In/omruil voorwaarden
Dan gelden bovenstaande regels niet. Ik ben wettelijk niet verplicht de aankoop te annuleren of u uw geld terug te geven indien u niet tevreden bent met het product. Toch is er een omruil service ingesteld maar dan onder de volgende voorwaarden: ruilen van een aankoop moet binnen 14 dagen echter wel met gesloten verpakking en met de aankoop factuur. Indien de verpakking reeds geopend is kan ik het product niet retour nemen.

Waarom ben ik zo streng met deze regels?
Ik tracht deze producten tegen een zo'n aantrekkelijk mogelijke prijs te verkopen. Daardoor zijn de marges zeer laag ten opzichte van een normale winkel. Een normale winkel kan makkelijk het teruggebrachte artikel tegen hoge korting alsnog verkopen. Deze marges zijn zo klein dat dit bij mij niet mogelijk is. Vandaar dat ik zeer streng moeten zijn met deze policy.

coMega © 2014 - 2018